2015. feb 06.

Orbán és Simicska háborúja

írta: furbe
Orbán és Simicska háborúja

orban-simicska-360x210.jpgElszabadult a pokol Orbán és Simicska után. Ugyan káromkodásnak hat, de a 2006 nyári elkúrás után a gecci is a nyakunkba folyt. Ez a mai magyar közéletünk, nem feltétlen ok nélkül elborult agyú emberek befolyásolják a jövőnket, akiben annyi harag és idegesség van, mint az elmegyógyintézet zártosztályán. 

Nem állítom, hogy Simicska haragja ok nélküli, s azt sem, hogy én normálisabban viselkednék (sőt!). De azt azért lássuk be, hogy az én pici blogom káromkodós egy mondata medvesajtban a brummogás ahhoz képest, amivel a mai nap tele prüszkölte Simicska Lajos a magyar médiát. És a várható hatása is nagyjából így viszonyul hozzá.

Hogyan emelkedhetünk felül a Fidesz belharcainak hatásain?

Aki most nem hiszi el, hogy valami végképp eltört kettőjük között, az téved. Sok év után az látszik, hogy itten végleg összetört valami. Eddig vita volt, most viszont minden mindennel szembe megy.Az ösztönök tombolnak, Pandóra szelencéje eltörött.

Az eddigi bajtársi kapcsolatnak, a tisztelem az ellenfelet érzések lőttek. Ez itten egy tornádó erős előszele van, aminél egy értelmes gondolat lehetséges: ne legyél az útjában. A Fidesz ereje végképp darabokra esik a szemünk láttára. S holnap, ha újra feljön a nap, már nem lesz semmi, ami ezt a széthullást megakadályozhatná. Orbán, miután összerúgta a port fő támaszával, most még egy hatalmasat rúgott is bele. Simicska visszatér, s nem lehet kérdés, hogy napi szinten fog mindenben keresztbe tenni Orbánnak. Erre írta egyik barátom ma, hogy egy nagy adag popcornt kér. A kocka el van vetve, nincs más, mint figyelni, mi zajlik.

Sokan sokat kaptunk az elmúlt hosszabb-rövidebb időszakban, csak az a kérdés, hogyan lehet most egymásban meglelni a jót, a folytonos méricskélést félretéve elkezdeni az elmúlt pár év romjainak az eltakarítását. Ideje a megcsontosodott mintákat felülírni. El jött az idő, most lehet valami minőségileg mást kezdeni magunkkal.

Változás

Az látszik, hogy a mai nappal Orbán gazdasági támaszának lőttek. Gyakorlatilag megbukott az a felállás, ami Orbán hatalmát biztosította. Pont. Vergődése nem lesz egyszerű, de az a megkötözött állapot, amit eddig a magyar társadalmat jellemezte, okafogyottá vált, innentől már nem hat az Orbáni hipnotikus állom..

A jelen helyzetben bármi megtörténhet. Nem tudjuk befolyásolni, de komoly áldozatokkal járhat. Nekünk az orosz példa kellett, hát megkaptuk.

Útjelzőtábla

 Az egyetlen lehetőség ebben a helyzetben, hogy hagyni kell a változást magától végbemenni. A történelem kereke tovább forog. Most picit durva, mindenki menti a menthetőt. Még akkor is, ha már a korábbiakkal szemben a jelen helyzetben már a régi módszerek nem működnek. Késő már demokratának lenni. Aki eladta a szüzességét, annak azt visszaszerezni már macerás lesz. Az orvostudomány már csodákra képes, még a lányok szűzhártyáját visszaállító műtétet is meg tudják csinálni az orvosok, de a lelket már nem lehet visszaszűziesíteni. Ezen a kés nem tud segíteni.

Érdemes megvárni, míg mindenki kidühöngi magát, hiszen a nagy vihar míg el nem ül, a kutyát is vétek kihajtani az udvarra. Le kell zárni ezt az időszakot a szívünkben is, akik korábban is kerékkötői voltak ennek az őrületnek, azoknak jó szívvel meg kell bocsátani, s nem elküldeni a pokolig. Hisz mindenki hibázhat. 

Most a régi szépen leomlik, s az új kör kezdődik. Mint ahogy a magnak is meg kell halnia, hogy csírává, növendék fává, majd idővel hatalmas, árnyat nyújtó óriássá válhasson. Ami már nem kell, azt hagyjuk elmenni, de az újat ne siettessük, mert az igazi változáshoz idő kell. Nekünk Mohács kellet újra, s megint itt van. 2006 után újra. Ez a történet bennünk is zajlik, nem csak a médiában. El kell engedni, mert különben unos-untalan újra feléled megint. 

Érik, alakul, változik. Az egyetlen rontási lehetőség most az, ha erőnek erejével siettetni vagy akadályozni próbáljuk ezt a folyamatot. Felesleges. Érezzünk együtt a harcolókkal, kívánjuk azt, hogy innentől mindenkinek jobb legyen, s engedjük meg magunknak, hogy a jelen helyzet bennünk is átformálódjon.

Szólj hozzá

orbán függetlenség Simicska minőségi változás