2014. nov 04.

7. Értékek megőrzése

írta: furbe
7. Értékek megőrzése

Az elmúlt négy évben felerősödött az a folyamat, ami folyamatosan jellemzi a világot. Értékek elvesznek, átalakulnak és újak születnek. Ezzel nem is lenne baj, ha a mindennapi élet minősége nem változna ettől egyre inkább elviselhetetlenné. Senki nem sír azért, mert a szüzen férjhez menni ma már nem társadalmi elvárás.

Ami viszont most történik, az tudatos rombolás. Az emberek biztonságérzetét, joghoz való viszonyulásukat rombolták szét először. Aztán jött a hazugság terápia, amire már szinte mindenki immúnissá vált. Majd elkezdődött ennek kapcsán a logikus gondolkodás és érték ítélet aláásása, a közoktatás szétrombolása, s a társadalmi szolidaritás felrúgása. 

Az amerikai kitiltások kapcsán pedig a morál és a kötelességtudat kap egy hatalmas pofont. Ilyen helyzetben önmagunk értékének megőrzése, főleg annak átadása kiemelten nagy feladat.

Hogyan őrizhetjük meg értékeink?

Egy olyan dolgot fogok mondani, ami ma tuti nem látszik. Mert túl sok az elkeseredett és erőltetett elszántság és eltökéltség, a forradalom és az áttörés várása. Pedig ez most nem megy. Az utolsó lépés a legkilátástalanabb és a leginkább elkeserítő. gyémántbányász.jpgErről szól az aranybányászról szóló kép, aki a hatalmas aranydarab előtt fél méterrel hagyja abba az ásást. 

Nem szabad ennek a hatalmas gonoszságnak semmilyen módon ellenállni. Értelmetlen és lehetetlen. Ki kell fárasztani, el kell aprózni az erejét. De nem szabad farkas módjára harcolni, mert magunk is farkassokká válunk.

Csak a határozott, kételyektől és félelemtől mentes hozzáállás képes eredményt elérni. Ez az, amit a kínaiak a tigris villájának hívnak. amikor úgy vagy bátor, és állsz ki magadért, hogy a normál reakció egyébként az elfutás és a menekülés lenne. Kritikus a helyzet, egy pillanatnyi megingás a bukással egyenlő. Mert a saját hibáink általi sebezhetőségünket próbálja meg.

Pontosan látszik a felszínen is, mi okozza a bajt, és ezzel kíméletlenül szembe kell fordulni. Itt nincs helye a kíméletnek. Ez pont olyan, mint az a fájó fog, ami teljesen elrohadt, iszonyúan fáj, és csak szenvedést hoz, amíg ki nem húzzák.

A jelen helyzetben akkor semmilyen ellenszer nincs, folyamatosan, tudatosan és erőnek erejével kell az értékeket választani. Egy elhúzódó értékrombolás haláltusája zajlik, s mint minden vadállat, ez is akkor a legveszélyesebb, amikor megérzi a halál leheletét. És ez bizony napról napra ott van a nyakán.

El kell felejteni, tenni kell a jót, a napi politikai és társadalmi szaron rugózás nem old meg semmit. El kell engedni a görcsös akadást, az énünk védelmét, és csak arra összpontosítani, amit erősíteni akarunk.

Változás

Ez egy igen veszélyes feladat. Ha csak írmagja is megmarad annak a romlottságnak, ami a mai világunkat jellemzi, akkor az eredmény tiszavirág életű lesz. Azok, akik a jelen helyzet kialakulásában részt vettek, bármilyen módon ahhoz hozzájárultak, azoknak menniük kell. Látjuk, mi lett a sajtószabadság ellen fellépő tüntetők képviselőiből. Az együtt 1014 egy restaurációs kísérleté vált, amivel Bajani Gordon, majd idővel Gyurcsány is visszakerült a parlamenti patkóba.

Előre kell látni, mi az, amit segítek, minek adok teret a belsőmben, minek vagyok támasza, mit képviselek. Mert ami bennem munkál, az hat kifele.

Jelzőtábla

Ha látom magam, és ami számomra nem érték, az mellett tudatosan elmegyek, otthagyom, s megvonom tőle az energiát, akkor egy hatalmas erő birtokosa leszek. Ahol a figyelmem, ott az életem. Ha arra öszpontosítok, ami értékké és élővé teszi a mindennapjaim, akkor az támogatást kap.

Pont ez az, amire szükség van a jelen helyzetben. Az enerváltság feloldása egy hatalmas energialökettel lehetséges. Ebből tud megjelenni minden olyan, mely egy igazán élhető világ megteremtéséhez szükséges. Bőség, gazdagság és jólét alapjai csak és kizárólag a belső értékek következetes választása által jelennek meg.

Szólj hozzá